Пълнени чушки със сирене и яйца

Необходими продукти:

  • чушка/пиперка 10 броя(малки)
  • сирене 300 грама
  • яйца 3 броя
  • чесън 2 скилидки
  • копър 1/2 връзка
  • магданоз 1/2 връзка
  • краве масло 1 супена лъжица

Начин на приготвяне:

loading...


  1. Първата стъпка от рецептата за пълнени чушки със сирене и яйца и подготовката на чушките. Избирате по-малки чушки, измивате ги и ги почиствате от семената. Разбивате яйца, добавяте натрошеното сирене, нарязаните на ситно магданоз и копър, както и счукания чесън. Разбъркайте добре.
  2. Във всяка чушка слагате по малко краве масло, след което ги пълните с подготвената смес. Не препълвайте чушките, за да не прелеят при печене. Намажете малка тава с мазнина и наредете пълните чушки, като не е добре да са легнали, а изправени или полуизправени, за да не се разлива сместа.
  3. Печете в предварително загрята на 160-170 градуса фурна за около 30 минути, докато чушките са напълно готови.supichka.com

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *