Пълнени чушки с бял сос

Необходими продукти:

кайма – 600 г смес

чушки – 8 броя средни

ориз – 1 к.ч.

лук – 2 глави кромид

праз – 1/4 стрък

гъби – 10 броя, накълцани ситно

домати – 2 ситно нарязани

мазнина – 1 к.ч. олио

черен пипер – млян, на вкус

магданоз – връзка

сол

яйца – 3 жълтъка (може и цели), за соса

брашно – 3 с.л.

кисело мляко – 5 с.л.

Начин на приготвяне:

Загрейте мазнината и запържете нарязаните лук, праз, гъбки и накрая каймата. Аз обичам да слагам в каймата и малко вино (около 100 мл). Прибавете към сместа и нарязаните домати, сол и черен пипер.

След като всичко се запържи, добавете ориза, объркайте добре и долейте 1 к.ч. гореща вода. Бъркайте на котлона, докато оризът поеме течността и добавете накълцания магданоз. Напълнете с тази смес почистените от дръжките и семките чушки.

Отворът запушете с капаче от кора на домат. Подреждайте ги в огнеупорен съд с капак, а вътре долейте около 2 ч.ч. гореща вода. Сложете да се изпекат в загрята фурна за около 50 минути на 200 градуса.

Разбийте жълтъците и киселото мляко за соса заедно с брашното. Сложете в съд на котлона и при непрекъснато бъркане добавете от соса в тавата от чушките. Щом придобие гъста консистенция, сосът е готов. Залейте с него порция чушки и поднесете.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *