Пълнени чушки с кайма и ориз 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • чушки – 8 – 10 бр.
  • кайма – 600 г смес
  • олио – 4 с.л.
  • лук – 1 глава
  • моркови – 1 бр
  • домати – 1 бр.
  • ориз – 100 гр
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • черен пипер – на вкус
  • кимион – на вкус
  • сол – на вкус
  • ЗА СОСА
  • яйца – 2 бр.
  • кисело мляко – 2 с.л.
  • прясно мляко – 200 мл
  • брашно – 2 с.л. с връх

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистете чушките от кочана и семките, измийте и ги подсушете, обърнати с отвора надолу. Всяка чушка поръсвате с щипка сол отвътре и ги оставете настрани.

Нарежете лука на ситно и настържете моркова на ренде, запържете ги за около 3 минути в предварително загрятото олио. Добавете каймата и при непрекъснато бъркате запържете докато се раздроби на трохи.

Добавете обеления и настърган на ренде домат и варете докато изври течността в тигана. Добавете много добре измития и подсушен ориз, кимион, черен пипер, сол на вкус и червения пипер, разбъркайте и отнемете тигана от котлона.

Докато се охлади сместа пригответе соса, като смесите разбитите яйца с киселото и прясното мляко, добавяте брашното и бъркате до гладка еднородна смес.

Напълнете чушките с леко охладената смес, като не ги пълните догоре. Подредете чушките в тава и ги залейте с леко подсолена вода – около 1 см. от нивото на тавата.

Поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за около 30 минути, обърнете чушките, ако е нужно долейте малко вода (тя ще ни е нужна за соса) и запичате от другата страна за още 30 минути.

Извадете чушките от нагрятата тава и ги подредете в друг съд. В още горещия сок от чушките, добавете разбърканата смес за соса и разбъркайте.

Върнете в нагрятата и изключена фурна тавата за около 10 минути, след което заливате готовите пълнени чушки с готовия сос.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *