Продукти
1 агнешки бут (2.5 кг)
1 връзка зелен лук
1 връзка спанак
200 г гъби
200 г ориз
девесил
розмарин
черен и червен пипер
сол
1 кг картофи
2-3 големи моркова
250 мл бира
За намазване:
100 мл олио
1 ч.л червен пипер
2 щипки черен пипер
1 щипка розмарин
Начин на приготвяне
В 2 с.л. олио задушете последователно нарязаните лук, спанак, гъби, ориза и подправките. Налейте 200 мл вода и задушавайте, докато оризът стане почти готов и течността се изпари. Агнешкият бут се разрязва, така че да се получи „джоб“. Полученият отвор се пълни с готовата плънка и се зашива с дебел конец. Направете смес от олиото, червения и черния пипер и розмарина. Посолете агнешкото и го намажете с получената смес. Поставете го в тава, налейте бирата и 300 мл вода. Покрийте с фолио и печете на 200 градуса около 2 ч и 30 минути – 3 часа, като от време на време го поливате със соса от печенето. Два часа след като се запече, прибавете нарязаните на едро моркови и картофи. Накрая махнете фолиото и допечете, докато се образува златиста коричка.