Необходими продукти:
1 пиле
300 г гъби
няколко резена бекон
3 глави лук
2 ч.ч. натрошен стар хляб
60 г масло
2 с.л. олио
1 с.л. тамари и риган
сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме маслото на тих огън. Прибавяме към него ситно нарязаните пресен лук и бекон и задушаваме 5 мин. Добавяме нарязаните гъби, хляба и разбъркваме. Сваляме от огъня и добавяме сол на вкус, тамарито и ригана. Получената плънка слагаме в пилето. Връзваме крилцата и бутчетата им едно за друго. Намазваме ги с олиото и ги овкусяваме със сол. Печем пълнените пилета 45 мин във фурна, загрята на 200°, докато се зачервят. Сервирайте с гарнитура по желание.
loading...