Пълнен батат с гъби

Необходими продукти
батати – 2 бр.
гъби – 250 г
лук – 1 глава
чесън – 1 – 2 скилидки
топено сирене – 70 г
заквасена сметана – 6 с.л.
мини моцарела – 8 бр.
олио – 1 с.л.
сол
черен пипер

Начин на приготвяне

Измийте бататите, разрежете ги по дължина на две половини, увийте ги в алуминиево фолио и печете на 180°С за около 40-50 минути.

Запържете нарязания на ситно лук, добавете нарязаните гъби.

След 2-3 минути прибавете топеното сирене и заквасената сметана.

След като сиренето се стопи, добавете пресования чесън, сол и черен пипер на вкус.

Извадете бататите, издълбайте внимателно вътрешността и я добавете в тигана.

С тази смес напълнете бататите, отгоре добавете нарязаната моцарела и сложете във фурната на 200°С за около 10 минути./gotvach.bg



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *