Пълнен шаран за Никулден

Необходими продукти:
1 бр. шаран
1 ч.ч. орехови ядки
2 глава лук кромид стар
1 с.л. сол
1 ч.л. черен пипер млян
1 с.л. доматено пюре
30 мл олио
2 бр. лимон
Начин на приготвяне:
Почистваме много добре шарана от люспите и хрилете, изхвърляме вътрешностите му. Измиваме много добре отвътре и отвън.
Поставяме го в тавичка по избор, предварително намазана с олио, осолен отвън и вътре и намазан с олио само отвън, защото ще има плънка и в нея има олио, а и да не забравяме, че е мазен самият шаран.

Приготвяме плънката: задушаваме лука, изваждаме настрана малко да поизстине и добавяме орехите, солта, черния пипер и доматеното пюре.

Осолен шарана отвън и вътре, го напълваме с плънката и зашиваме корема му.

Ако остане плънка, може да се изсипе покрай него, наливате малко водичка по ваша преценка и покриваме с фолио.

Поставяме го във фурната да се пече на 220 градуса за около 1 час, след което махаме после фолиото и допичаме до зачервяване.

Изпечен го слагаме в специално плато за риба и редим резенча лимони отгоре.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *