Пълнозърнест пай с грозде

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • ЗА ТЕСТОТО
  • пълнозърнесто брашно – 1 и 1/2 ч.ч.
  • царевично брашно – 1/2 ч.ч.
  • захар – 1/2 ч.ч.
  • сол – 1 ч.л.
  • масло – 1 бучка
  • сладко от сини сливи – 1/2 ч.ч.
  • вода – 5 с.л.
  • ЗА ПЪЛНЕЖА
  • грозде – 200 г червено /сорт по избор/
  • стафиди – 1/2 ч.ч.
  • кафява захар – 1/2 ч.ч
  • пълнозърнесто брашно – 1 с.л.
  • канела – 1 ч.л.
  • лимонов сок – 2 ч.л.
  • ЗА ПОРЪСВАНЕ
  • грозде – 100 гр червено
  • кокосови стърготини – 1 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

За тестото се смесват всички сухи подправки, към тях се добавя маслото, водата и сладкото от сини сливи, като се меси с ръце.

Получено тесто се разделя на две и се оставя се да поеме съставките си за 20-30 минути.

Пълнежът се приготвя като се смесят всички съставки и се бъркат, докато се получи еднородна смес.

В тава застлана с хартия за печене се разстила едната част от тестото, изсипва се сместа за пълнежа и се покрива с втората част от тестото.

Така полученият сладкиш се поръсва със зърната свежо грозде и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.

След като се охлади се поръсва със кокосови стърготини.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *