НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- ЗА ТЕСТОТО
- пълнозърнесто брашно – 1 и 1/2 ч.ч.
- царевично брашно – 1/2 ч.ч.
- захар – 1/2 ч.ч.
- сол – 1 ч.л.
- масло – 1 бучка
- сладко от сини сливи – 1/2 ч.ч.
- вода – 5 с.л.
- ЗА ПЪЛНЕЖА
- грозде – 200 г червено /сорт по избор/
- стафиди – 1/2 ч.ч.
- кафява захар – 1/2 ч.ч
- пълнозърнесто брашно – 1 с.л.
- канела – 1 ч.л.
- лимонов сок – 2 ч.л.
- ЗА ПОРЪСВАНЕ
- грозде – 100 гр червено
- кокосови стърготини – 1 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За тестото се смесват всички сухи подправки, към тях се добавя маслото, водата и сладкото от сини сливи, като се меси с ръце.
Получено тесто се разделя на две и се оставя се да поеме съставките си за 20-30 минути.
Пълнежът се приготвя като се смесят всички съставки и се бъркат, докато се получи еднородна смес.
В тава застлана с хартия за печене се разстила едната част от тестото, изсипва се сместа за пълнежа и се покрива с втората част от тестото.
Така полученият сладкиш се поръсва със зърната свежо грозде и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.
След като се охлади се поръсва със кокосови стърготини.
loading...