Рибите се изчистват от люспите и вътрешностите. Измиват се много добре в няколко води. Опашките и перките не се махат.
Посоляват се и се оставят да престоят около 15 минути, за да поемат добре солта (ако не поемат достатъчно сол, при пърженето рибите се разкъсват).
Преди да се поставят в сгорещеното олио, рибите се овалват в царевичното брашно.
В дълбок тиган се нагорещява олиото. Рибите се пържат, докато добият златист цвят и от двете страни. Желателно е да се обръщат само един път. Трябва да се пържи на равномерен огън. Всяка новопоставена риба трябва веднага да почне да се пържи. В противен случай се изчаква мазнината да се сгорещи наново. Не бива да се пържи голямо количество наведнъж, защото мазнината се охлажда, вследствие на което рибите поглъщат много мазнина и придобиват тежък вкус и неприятен вид.
При изваждането от мазнината рибите се изцеждат добре. Подреждат се върху чиния покрита с кухненска хартия, за да попие излишната мазнина. Хубаво изпържената риба е крехка и лека, не е напоена с мазнина.
При сервиране, рибите се слагат в чиния, поръсват се с магданоз и се поставят парченца лимон.