Пърженица с печени чушки и кайма

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
печени чушки – 5 – 6 бр.
лук – 2 глави
телешка кайма – 500 г
доматен сок – 250 мл
яйца – 3 бр.
доматено пюре – 1 с.л.
червен пипер – 1 щипка
черен пипер
сол
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме лука на кубчета, а печените чушки – на тънки ивици.

В тиган с малко олио поставяме лука и запържваме, като към него добавяме и каймата.

Пържим под капак на умерен огън.

Добавяме доматеното пюре и червения пипер.

Запържваме за кратко при непрекъснато бъркане, за да не прегори червеният пипер.

Към сместа поставяме и печените чушки. Сипваме доматения сок, пържим, докато поизври.

Накрая прибавяме и яйцата и запържваме до готовност.

Накрая добавяме солта и черния пипер.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *