НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
печени чушки – 5 – 6 бр.
лук – 2 глави
телешка кайма – 500 г
доматен сок – 250 мл
яйца – 3 бр.
доматено пюре – 1 с.л.
червен пипер – 1 щипка
черен пипер
сол
олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме лука на кубчета, а печените чушки – на тънки ивици.
В тиган с малко олио поставяме лука и запържваме, като към него добавяме и каймата.
Пържим под капак на умерен огън.
Добавяме доматеното пюре и червения пипер.
Запържваме за кратко при непрекъснато бъркане, за да не прегори червеният пипер.
Към сместа поставяме и печените чушки. Сипваме доматения сок, пържим, докато поизври.
Накрая прибавяме и яйцата и запържваме до готовност.
Накрая добавяме солта и черния пипер.
loading...