
Необходими продукти:
- 800 г брашно
- • 1 с.л. сол
- • 1 и 1/2 ч.ч. хладка вода
- • 200 г сирене или извара
- • олио за пържене
Начин на приготвяне:
От брашното, солта и водата се замесва меко тесто. Разделя се на 7-8 топченца колкото яйце. След като отлежат 20-30 минути, се разточват на кори с диаметър на голяма чиния. Намазват се леко с мазнина и се нареждат една върху друга. Всички заедно се разточват на голяма кора с дебелина около половин сантиметър. Върху половината кора се наръсва сирене или извара, покрива се с другата половина и с резец или капак от тенджера се режат правоъгълници. Пържат се в маслена баня.
Рязането по-добре да не става с нож, за да се притиснат краищата на баничките и да не изтича плънката при пържене.receptite.com