Пържени пилешки дробчета с лук и гъби

Необходими продукти:

  • пиилешки дробчета – 500 г
  • лук – 4 глави големи
  • гъби – 250 г
  • бира – 80 мл
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос – 4 – 5 с.л.
  • олио
  • подправка за пиле – на Маги
  • лимонов сок
  • магданоз

Начин на приготвяне:

Дробчетата се почистват и измиват. Накисваме ги във вода за 20 минути. След това ги заливаме с гореща вода и ги оставяме да поврят на котлона за 5 минути. Прецеждаме ги от водата, измиваме ги и ги оставяме хубаво да се оцедят.

През това време си белим и измиваме лука. Нарязваме го на едри полумесеци. Измиваме и почистваме и гъбите. Режем ги и тях на едро.

В дълбок тиган слагаме олио. След като се сгорещи олиото добавяме дробчетата. Запържваме ги, като разбъркваме периодично.

Добавяме бирата към тях и захлупваме с капак. След това добавяме гъбите, лука и соевия сос. Запържваме всичко, докато лукът и гъбите омекнат. Разбърквайте периодично. Накрая овкусяваме със сол, черен пипер, подправка за пиле и лимонов сок.

По желание може да сервирате с нарязан магданоз и да сипете в гювечета, за да стоят топли дробчетата. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *