Пържено свинско месо

Необходими продукти:
500 г свински шол
Мазнина за пържене
Подправки по избор – чубрица, сол, чесън на прах, черен пипер
Начин на приготвяне:
Подберете си по-крехко парче месо и го нарежете на малки парченца. В загрятата мазнина го запържете леко, сложете подправките и след десетина минути налейте малко вода – около 100 мл. Оставете месото да се задушава под капак около час.
Гарнитурата е по избор, най-подходящи са пържените картофки, които стават особено вкусни, ако първо ги варите за кратко, подсушавате, овкусявате със сол или вегета и пържите в мазнина.

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *