НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
свински бут – 1 кг
праз – 1 стрък
гъби – 250 г
олио – 5 с.л.
червен пипер – 1 ч.л.
сол – 1 с.л.
черен пипер – ¼ ч.л.
вода – 400 мл.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме свинския бут на кубчета.
Слагаме ги в дълбока тенджера заедно с водата и ги варим, докато месото не стане крехко (добре сварено) и водата не се изпари.
При необходимост може да се добави още вода, ако прецените, че му трябва още варене.
Ако месото е по-мазно, може да не се добавя мазнина или много малко, но ако е по-сухо, се добавя, след като водата ври.
Целта е месото да се запържи и запечата от всички страни, като разбъркваме периодично. Слагаме нарязани на четвъртинки гъби при месото да се запържат и те.
След около 5 минути се добавят черният и червеният пипер, солта и се обърква добре.
Нарязваме си праза на ситни кръгчета или полумесеци и го прибавяме и него към свинския кебап.
Разбъркваме добре за около 2 минути и махаме от котлона. Похлупваме тенджерата с капак за 5 минути, за да се до задуши празът.
Сервираме в дълбока чиния пържено свинско с праз.