Пържено свинско с праз

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

свински бут – 1 кг
праз – 1 стрък
гъби – 250 г
олио – 5 с.л.
червен пипер – 1 ч.л.
сол – 1 с.л.
черен пипер – ¼ ч.л.
вода – 400 мл.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме свинския бут на кубчета.

Слагаме ги в дълбока тенджера заедно с водата и ги варим, докато месото не стане крехко (добре сварено) и водата не се изпари.

При необходимост може да се добави още вода, ако прецените, че му трябва още варене.

Ако месото е по-мазно, може да не се добавя мазнина или много малко, но ако е по-сухо, се добавя, след като водата ври.

Целта е месото да се запържи и запечата от всички страни, като разбъркваме периодично. Слагаме нарязани на четвъртинки гъби при месото да се запържат и те.

След около 5 минути се добавят черният и червеният пипер, солта и се обърква добре.

Нарязваме си праза на ситни кръгчета или полумесеци и го прибавяме и него към свинския кебап.

Разбъркваме добре за около 2 минути и махаме от котлона. Похлупваме тенджерата с капак за 5 минути, за да се до задуши празът.

Сервираме в дълбока чиния пържено свинско с праз.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *