
Необходими продукти:
- 8 бр. вратни пържоли
- • 1 бр. кисела зелка
- • 800 г шарено свинско месо
- • 1/3 ч.ч. ориз
- • 1 стрък праз лук
- • черен пипер
- • 1 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
От киселата зелка се отделят 8 големи листа. Останалата част от зелката се нарязва на ситно. Към нея се прибавя накълцаното шарено свинско месо, ориза, праза и червения пипер. Върху зелев лист се поставя пържолата, поръсена с черен пипер. Върху нея се слага от накълцаното месо, смесено с другите продукти. Завива се голяма сарма, като пържолата остава отгоре. Сармите се нареждат в тава, заливат се със смес от вода и зелев сок (1:1). Не се ползва друга мазнина, освен тази от месото. Пече се в предварително загрята фурна около 1 час.receptite.com