Разложката фирма „Миле инженеринг” с оферта, по-ниска с половин милион от предложената цена 1 846 993 лв. за ремонт на улици в Баня

Разложката фирма „Миле инженеринг“ ЕООД на Георги Фарфаров е с най-ниска ценова оферта по обществената поръчка на община Разлог „Реконструкция на улици в с. Баня, община Разлог, в участък от път III-1901“ за ремонта на улици в Баня. Дадената от нея  цена от 1 345 241лева с ДДС е с малко над 500 хил. лева по-ниска от обявената прогнозна стойност, която е  в размер на 1 846 993 лв. с ДДС.

Ценовите оферти на фирмите бяха отворени вчера на заседание на петчленната комисия, на което не присъстваха представители на фирмите участнички, които са общо шест на брой. Следващата най-ниска оферта е на обединение „Баня 2020“ ДЗЗД, което е със седалище и адрес на управление в град Белица. Дадената от нея цена е само с 1897 лева по-висока и е в размер на 1 347 138 лева с ДДС. Сравнително по-високи са офертите на другите двама участници – абланишката фирма „А-строй“ ЕООД на Венцислав Амзов, която е предложила цена от 1 477 600 лева, и на „Пиринстройинженеринг“ ЕАД – Благоевград на Стефан Стоев и Костадин Костов с оферта от 1 481 335 лева, а най-високи са на софийската фирма „Трейс Груп Холд“ АД, която е предложила цена от 1 667 440 лева, и на гоцеделчевската „БКС“ ЕООД на Руен Кирев с цена от 1 800 000 лева.

В законоустановения срок комисията трябва да оцени офертите на участниците и да излезе с предложение за избор на изпълнител по обществената поръчка. Тя включва ремонт на централната двупосочна улица в разложкото село Баня и улицата, преминаваща покрай парка на минералната баня, до пресичането й с ул. „Баненска буна“. Предвидено е и изграждане на кръгово кръстовище пред минералната баня.

Заради обжалване обществената поръчка се бави вече няколко месеца. Тя бе стопирана през март месец след депозирана в КЗК жалба срещу решението за откриване на процедура. Образувано бе и производство по обжалване. Впоследствие КЗК обяви решението за незаконосъобразно поради установени непълноти в инвестиционния проект, касаещи липса на част от проектната документация за ВиК мрежата. След решението на КЗК процедурата бе прекратена със заповед на кмета на Разлог инж. Красимир Герчев и обявена наново.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *