Необходими продукти:
- тиквички 1 брой
- извара 100 грама
- чесън 3 скилидки
- орехи 1/2 чаена чаша
- копър 1/3 връзка
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за разядка с тиквички е подготовката на тиквичката. Измивате я добре, отрязвате двата края и я нарязвате на едри парчета. Варите в подсолена вода за около 5-10 минути.
Междувременно почиствате чесъна и начуквате орехи. Сварените тиквички отцеждате много добре от водата. С помощта на блендер пюрирате. Ако нямате блендер може да намачкате тиквички с вилица или преса за картофи, докато получите каша от тиквички.
В купа разбърквате тиквички, заедно с изварата, счуканите орехи и чесън, копъра и ⅓ чаена лъжица сол. Разбърквате добре, за да се смесят добре съставките.
