Ребърца на фурна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

ребра – около 2 кг цяло парче или гърди с ребра
мед – 2 с.л.
соев сос – 3 с.л.
барбекю сос – 2 с.л.
олио – 2 с.л.
сол
черен пипер
чесън – 1 ч.л. сух
червен пипер – 1 ч.л. пушен

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

В купа разбъркваме всички продукти за маринатата. С помощта на четка намазваме месото от всички страни и запазваме останалата марината.

Покриваме месото с фолио и оставяме да престои най-добре 24 часа.

Преди да поставим месото във фурната го оставяме около 30 мин на стайна температура.

Печем ребрата на 170 °C за около 2 часа, като това време зависи от големината и дебелината на месото.

Готовността може да се провери и с помощта на термометър, който се забожда в най-дебелата част. Градусите трябва да са над 65.

Откриваме месото, като премахваме фолиото и го намазваме с остатъка от маринатата.

Запичаме ребрата на фурна за още около 10-15 мин, докато хване загар.

Оставяме да си почине поне 15 мин преди да нарежем и поднесем ребърцата на фурна.






Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *