Рецепта за класически сос Холандез

Сос „Холандез“ е класически кремообразен сос, който е идеален за закуска или брънч. Тази рецепта е лесна и със сигурност няма се провалите. Отнема само 5 минути, за да го направите. Полейте с него поширани яйца, яйца Бенедикт или пък зеленчуци.

Необходими продукти за сос „Холандез“:

3 жълтъка

1 супена лъжица лимонов сок

1 чаена лъжица дижонска горчица

1/4 чаена лъжица сол

щипка черен пипер

1/2 чаена чаша разтопено краве масло

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в микровълнова фурна (в покрит съд) за около 1 минута или пък на котлона.

Добавете жълтъците, лимоновия сок, горчицата, солта и пипер в блендер/пасатор и разбийте за 5 минути, докато се смесят добре. Докато блендерът все още работи, постепенно сипете топлото масло, докато се образува фин сос.

Пресипете соса „Холандез“ в малка купичка и сервирайте още топъл.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *