Необходими продукти:
- 1 кг риба (сладководна)
- • 3-4 дафинови листа
- • черен пипер, бахар, морска сол
- • 500 мл олио
Начин на приготвяне:
Рибата се почиства, махат се и главите и опашките. Кисне се 24 до 48 часа, във вода в която е разтворена морската сол (морска сол толкова, че като се пусне едно сурово яйце във водата, непотъналата част на яйцето да е с големина на монета от 20 стотинки). След това се изцежда леко и се кисне в оцет 4 до 8 часа и се измива. Олиото се загрява и се оставя да изстине. Реди се в буркан: 1 ред риба, 1 ред от подправките – черен пипер, бахар, дафинов лист, и пак 1 риба. Залива се с олиото. Оставя се в хладилник и след 4-5 дни е готова за консумация. Страхотно мезе за ракийка и водка.
loading...