Необходими продукти:
риба – 500 г
кромид лук – 2 бр.
моркови – 2 бр.
целина – 2 стръка
чесън – 5 скилидки
домати – 3 бр. от буркан
чушки – 2 бр.
гъби – 200 г
маслини – 100 г
черен пипер – 1/2 к.л.
галета – 2 с.л.
червен пипер – 1 ч.л.
олио – 100 мл
сол
Начин на приготвяне:
Рибата се нарязва на шайби с дебелина 3 см.
Изчистените и нарязани на ситно зеленчуци се задушават за 5 минути в сгорещеното олио, добавят се подправките.
Измитата и подсушена риба се осолява и овалва в галетата. В тава се разстила половината част от зеленчуците, нареждат се парчетата риба и върху тях се изсипват останалите зеленчуци.
Рибата плакия със зеленчуци се пече в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.
loading...