Риба с домати

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
риба – 4 порции риба по избор
домати – 500 г
зехтин – 5 с.л.
дафинов лист – 1 бр.
чесън – 1 – 2 скилидки
захар – 1 щипка
мащерка
черен пипер
магданоз
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Отстранете кожата от почистените порции риба, поставете я в чиния и я овкусете с подправките. Залейте всичко със зехтина и оставете рибата за два часа в хладилник.

Извадете я и я посолете, поръсете с малко черен пипер, оваляйте я в брашно и запържете от двете страни в зехтина, прецеден от маринатата.

Подредете рибата в подгрята чиния и я оставете на топло място. В останалата мазнина запържете ситно нарязания чесън, прибавете предварително попарените, обелени и ситно нарязани домати. Бъркайте на силен огън, докато водата се изпари.

Подправете доматите, сипете ги върху рибата, поръсете със ситно нарязан магданоз и поднесете веднага.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *