Необходими продукти:
500 г филе от бяла риба по желание
2 с.л. зехтин
1 голяма глава лук, нарязана
2 скилидки чесън, пасирани
400 г домати от консерва в собствен сок
1 с.л. доматено пюре
1 ч.ч. сухо бяло вино
3 ч.ч. рибен или пилешки бульон
1 с.л. каперси
2 с.л. нарязани маслини
шепа пресни листа босилек
Начин на приготвяне:
Нарежете рибата на парчета. Загрейте зехтин и запържете, добавете лука, чесъна и пържете до омекване. Сложете доматите в тенджера, прибавете доматеното пюре, залейте с виното, прибавете запържената риба и варете за около 10 минути. Прибавете маслините, каперсите, варете за още 8-10 минути, до готовност на рибата при постоянно разбъркване. Сервирайте като поръсите с босилек.
loading...