Ригатони ”Сициалиана”

Продукти

300 г пaста ригатони 
1 малък патладжан 
1 с.л. каперси
1 червена чушка
150 г маслини каламата
1 филе аншоа
400 г консерва домати 
4 скилидки чесън
сол 
пипер зехтин 
60 г пармезан

Начин на приготвяне

Нарязвате патладжана на кубчета, осолявате го и го оставяте да престои около 10 минути. През това време нарязвате всички продукти и слагате тенджера с подсолена вода на котлона. В дълбок тиган загрявате зехтин и запържвате вече готовия патладжан. Изваждате го върху хартия и оставяте на страни. 

Слагате пастата да се вари. В тигана от патладжана слагате малко зехтин и запържвате чесъна, чушката и аншоата на средна температура, като внимавате чесъна да не загори. След това добавяте каперсите и маслините и готвите още една минута. Изсипвате консервата с домати. Важно е половината от готвенето на пастата да стане във соса – т.е., ако се вари за 10 минути, на петата минута я прехвърляте в соса и добавяте малко вода, похлупвате с капак и бъркате периодично, ако има нужда добавяте още вода. 

Овкусявате. Сервира се с настърган пармезан, листа босилек и зехтин екстра върджин.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *