Топ теми

Ризото с гъби, зеленчуци и подправки

Необходими продукти:

  • ориз – 1 ч.ч.
  • гъби – 200 г
  • лук – 1 глава, малка
  • моркови – 1 бр.
  • зелен боб – около 150 г от консерва
  • спанак – около 150 г само листата
  • бяло вино – ¼ ч.ч.
  • зеленчуков бульон – 1 кубче
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
  • мащерка
  • куркума
  • олио

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на дребно, морковът – на кубчета, а гъбите на филийки.

Спанакът се измива и накъсва на дребно.

В сгорещено олио се запържват лукът, морковът и гъбите.

Прибавя се измитият ориз и се позапържва и той.

След това се налива виното и се оставя още малко.

Бульонът се разтваря в 3 ч.ч. вряща вода и се налива на тънка струя към апетитното ризото при постоянно разбъркване.

След като заври, се оставя на слаб огън. Когато оризът е полуготов, се прибавя зеленият боб и подправките.

Ризотото с гъби, зеленчуци и подправки оставя се на котлона на ниска степен до готовност на ориза.gotvach.bg



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *