
Необходими продукти:
- ориз – 1 ч.ч.
- гъби – 200 г
- лук – 1 глава, малка
- моркови – 1 бр.
- зелен боб – около 150 г от консерва
- спанак – около 150 г само листата
- бяло вино – ¼ ч.ч.
- зеленчуков бульон – 1 кубче
- сол
- черен пипер
- босилек
- мащерка
- куркума
- олио
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на дребно, морковът – на кубчета, а гъбите на филийки.
Спанакът се измива и накъсва на дребно.
В сгорещено олио се запържват лукът, морковът и гъбите.
Прибавя се измитият ориз и се позапържва и той.
След това се налива виното и се оставя още малко.
Бульонът се разтваря в 3 ч.ч. вряща вода и се налива на тънка струя към апетитното ризото при постоянно разбъркване.
След като заври, се оставя на слаб огън. Когато оризът е полуготов, се прибавя зеленият боб и подправките.
Ризотото с гъби, зеленчуци и подправки оставя се на котлона на ниска степен до готовност на ориза.gotvach.bg