Продукти:
~ 600 г тиквички
3 яйца
връзка пресен копър
200 г сирене
3 с.л. натурално царевично нишесте
5 с.л. брашно
3-4 скилидки чесън
1/2 ч.л. сол
2 с.л. олио
За плънката:
200 гкрема сирене (или 300 :), копър и шунка
Приготвяне:
* Тиквичките се почистват и настъргват на ситно ренде.
* Посоляват се леко и оставят за 20-на мин., след които се изстискват добре с ръце – не да останат сухи, като шума 🙂 но и да не капе вода от тях, защото така ще поеме повече брашно.
* Фурната се включва да загрява на 200*.
* Тава за печене – голямата на фурната, или правоъгълна, поне 30/30 се з астила с хартия за печене.
* Към отцедените тиквички се прибавят яйцата, нарязания на дребно копър, настърганото сирене, пасираните скилидки чесън и олиото. Разбърква се.
* Добавят се брашното и нишестето и отново обърква.
* Разстила се на хартията за печене – ако тавата е по-голяма, оформя се квадрат с големина ~30см. на страните. Дебелината на сместа е приблизително 5 мм.
* Пече се в загрятата фурна – на средна скара за около 15 мин. – блата леко се зачервява.
* Изважда се и заедно с хартията поставя на памучна кърпа и завива.
* Оставя се за около 10 мин., след които се развива, но остава на кърпата и хартията.
* Намазва се със сиренето и поръсва с копър. Върху него нарежда пушеното филе.
* Отново се завива на руло, но докато се завива напред рулото, хартията се издърпва и отделя – отлепването на хартията е много лесно от блата.
* Рулото се стяга в кърпата и завива като бонбон 🙂
* Прибира се в хладилника да стегне поне 2 часа, преди да се нареже.