Руло от тиквички

Продукти:
~ 600 г тиквички 
3 яйца 
връзка пресен копър 
200 г сирене 
3 с.л. натурално царевично нишесте 
5 с.л. брашно 
3-4 скилидки чесън 
1/2 ч.л. сол 
2 с.л. олио 

За плънката: 
200 гкрема сирене (или 300 :), копър и шунка 

Приготвяне: 
* Тиквичките се почистват и настъргват на ситно ренде. 
* Посоляват се леко и оставят за 20-на мин., след които се изстискват добре с ръце – не да останат сухи, като шума 🙂 но и да не капе вода от тях, защото така ще поеме повече брашно. 
* Фурната се включва да загрява  на 200*.
* Тава за печене – голямата на фурната, или правоъгълна, поне 30/30 се з астила с хартия за печене. 
* Към отцедените тиквички се прибавят  яйцата, нарязания на дребно копър, настърганото сирене, пасираните скилидки чесън и олиото. Разбърква се. 

* Добавят се брашното и нишестето и отново обърква. 
* Разстила се на хартията за печене – ако тавата е по-голяма, оформя се квадрат с големина ~30см. на страните. Дебелината на сместа е приблизително 5 мм. 
* Пече се в загрятата фурна – на средна скара за около 15 мин. – блата леко се зачервява. 
* Изважда се и заедно с хартията поставя на памучна кърпа и завива. 
* Оставя се за около 10 мин., след които се развива, но остава на кърпата и хартията. 
* Намазва се със сиренето и поръсва с копър. Върху него нарежда пушеното филе. 

* Отново се завива на руло, но докато се завива напред рулото, хартията се издърпва  и отделя – отлепването на хартията е много лесно от блата. 
* Рулото се стяга в  кърпата и завива като бонбон 🙂 

 * Прибира се в хладилника да стегне поне 2 часа, преди да се нареже. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *