НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
тиквички – 3 бр.
яйца – 3 бр.
кашкавал – 200 г (настърган )
крема сирене – 200 г
лук – 1 малка глава ( настърган на ренде)
сол
черен пипер
мента – 1/2 ч.л. суха
копър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измивам и настъргвам тиквичките. Поръсвам със сол и оставям за 20 минути да се изцедят. След това ги слагам в тензух и ги доизтисвам много хубаво.
Слагам ги в купа и добавям яйцата, 150 г от кашкавала, настъргания лук, ментата, черния пипер, копъра и разбърквам добре.
В малка тавичка, върху хартия за печене, изсипвам сместа. Пека рулото докато хване златист цвят.
Оставям настрани да изстине. След това го обръщам обратно, махам хартията и мажа с крема сиренето.
Поръсвам с останалия кашкавал 50 г, навивам на руло.
loading...