Руло Стефани

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • кайма – 1 кг
  • яйца – 1 бр.
  • галета – 30 г
  • чубрица – 5 г
  • магданоз – 1/2 връзка
  • лук – 1 глава кромид
  • сол – 1 с.л. (10 г)
  • олио – 1 с.л. (10 мл)
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • кисели краставички – 4 бр.
  • яйца – 5 бр.
  • галета – за поръсване
  • кашкавал – 50 г
  • моркови – 3 бр.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Каймата се омесва с яйцето, магданоза, настъргания на ренде лук, галетата, солта и чубрицата и се оставя да отлежи 10 минути.

Морковите се варят в подсолена вода 10 минути и се нарязват на пръчици. Двете яйца се сваряват, обелват се и се нарязват на четвъртинки.

Каймата се поставя върху влажна кухненска кърпа (алуминиево фолио) и се разстила в овална форма с дебелина 1 см. В единия край се редят моркови, яйца и нарязана на ивички кисела краставичка. Чрез повдигане на кърпата внимателно се оформя руло.

Поставя се в тава, така че да лежи върху страната, където е затворено. Поръсва се с галета. В тавата се наливат 2 пръста вода и олиото.

Пече се рулото Стефани 45-50 минути в предварително загрята на 180 С фурна. Поръсва се с кашкавал и се запича още 10 минути.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *