
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- кайма – 1 кг
- яйца – 1 бр.
- галета – 30 г
- чубрица – 5 г
- магданоз – 1/2 връзка
- лук – 1 глава кромид
- сол – 1 с.л. (10 г)
- олио – 1 с.л. (10 мл)
- ЗА ПЛЪНКАТА
- кисели краставички – 4 бр.
- яйца – 5 бр.
- галета – за поръсване
- кашкавал – 50 г
- моркови – 3 бр.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Каймата се омесва с яйцето, магданоза, настъргания на ренде лук, галетата, солта и чубрицата и се оставя да отлежи 10 минути.
Морковите се варят в подсолена вода 10 минути и се нарязват на пръчици. Двете яйца се сваряват, обелват се и се нарязват на четвъртинки.
Каймата се поставя върху влажна кухненска кърпа (алуминиево фолио) и се разстила в овална форма с дебелина 1 см. В единия край се редят моркови, яйца и нарязана на ивички кисела краставичка. Чрез повдигане на кърпата внимателно се оформя руло.
Поставя се в тава, така че да лежи върху страната, където е затворено. Поръсва се с галета. В тавата се наливат 2 пръста вода и олиото.
Пече се рулото Стефани 45-50 минути в предварително загрята на 180 С фурна. Поръсва се с кашкавал и се запича още 10 минути.