Руло с мармалад

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • яйца – 5 бр.
  • захар – 1 ч.ч.
  • брашно – 1 ч.ч.
  • олио – 9 с.л.
  • вода – 9 с.л.
  • бакпулвер – 10 г
  • ванилия – 1 бр.
  • сладко – по избор

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбивате яйцата и захарта.

След това при постоянно бъркане добавяте водата и олиото.

Смесвате бакпулвера и ванилията с брашното и ги добавяте към сместа с яйцата.

Готовата смес изсипвате в тава, покрита с хартия за печене.

Изпечете блата в предварително загрята фурна на 220°C градуса, докато придобие леко златист цвят.

Когато е готово, намокряте обилно хавлия с размери по-големи от тези на тавата, в която печете блата.

След това прехвърляте блата върху нея и махате хартията.

Намазвате със сладко обилно навсякъде, за предпочитане е по-рядко, за да може блатът да поеме и да стане по-сочен.

Навивате блата на сладко руло и го оставяте с кърпата за няколко минути да поеме влагата и да омекне.

След това поръсвате сладкото рулце на баба с пудра захар или намазвате с течен шоколад.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *