Руло с праскови

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • краве масло – 125 г
  • яйца – 5 бр.
  • захар – 5 с.л.
  • брашно – 5 с.л.
  • какао – 1 с.л.
  • И ОЩЕ
  • праскови – 5 – 6 бр.
  • захар – 5 с.л.
  • вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарежете прасковите на парчета, сложете захарта и залейте с вода. Водата да е един пръст над плодовете. Сварете ги до омекване. Прецедете и оставете настрана.

В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте на пухкав крем. На порции прибавете брашното, бъркайки с лъжица, докато се хомогенизират добре продуктите.

От разбитата смес отделете в чаша и оцветете с какаото. Застелете голямата тава на печката с хартия за печене. Разтопете кравето масло, отгоре наредете прасковите.

Излейте кексовата смес върху тях и подравнете. С лъжица изсипете на няколко места от кафявата смес и разнесете на произволни фигури.

Изпечете рулото в предварително загрята на 200°C фурна за 8-10 мин. Върху кърпа поръсете захар. Обърнете рулото с праскови на кърпата и веднага навийте на руло.

Оставете вашето руло с праскови да се охлади напълно, преди да го развиете.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *