НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- краве масло – 125 г
- яйца – 5 бр.
- захар – 5 с.л.
- брашно – 5 с.л.
- какао – 1 с.л.
- И ОЩЕ
- праскови – 5 – 6 бр.
- захар – 5 с.л.
- вода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете прасковите на парчета, сложете захарта и залейте с вода. Водата да е един пръст над плодовете. Сварете ги до омекване. Прецедете и оставете настрана.
В купа счупете яйцата, добавете захарта и разбийте на пухкав крем. На порции прибавете брашното, бъркайки с лъжица, докато се хомогенизират добре продуктите.
От разбитата смес отделете в чаша и оцветете с какаото. Застелете голямата тава на печката с хартия за печене. Разтопете кравето масло, отгоре наредете прасковите.
Излейте кексовата смес върху тях и подравнете. С лъжица изсипете на няколко места от кафявата смес и разнесете на произволни фигури.
Изпечете рулото в предварително загрята на 200°C фурна за 8-10 мин. Върху кърпа поръсете захар. Обърнете рулото с праскови на кърпата и веднага навийте на руло.
Оставете вашето руло с праскови да се охлади напълно, преди да го развиете.