Румен Радев в Перник: Проблемът на премиера не е някакъв китайски дрон, а параноята…

Президентът Румен Радев вчера пристигна в Перник, където бе посрещнат от кмета Станислав Владимиров и заместниците му Стефан Кръстев и Мирослав Стоицев, както и от граждани. „Поздравявам гражданите на Перник за техния огромен стоицизъм. За това, че в 21 век те прекараха дълги месеци в ненормални условия“, каза Радев.
„Моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да прави записи, да отваря чекмеджета и да ги тъпче с пачки евра. Проблемът на премиера не е някакъв китайски дрон, а параноята. В момента има един сценарий да се отклони вниманието от най-големия въпрос. А той е един – дали тези снимки са някаква манипулация, дали записът е монтаж“, бе отговорът на Радев на обвиненията на Борисов, че го наблюдава с китайски дрон. 
Президентът защити и служителите на НСО: „Крайно недостойно е отново да се лепят петна по службата НСО, хората там не го заслужават.  Защото това са професионалисти с висок морал и екипите са готвени да защитават охраняваните лица, не да ги дискредитират“.
Той заяви, че има органи, които могат да проверят снимките. НСО охранява извън сградата, но когато домакинът реши да допусне гости, той носи цялата отговорност. Всякакви версии са всевъзможни, но не е лошо и премиерът да види кръга от свои познати…
„В момента, в който ми показаха тези снимки, аз се свързах с НСО и ги посъветвах веднага да отидат при премиера, при неговия екип и да изчистят всички рискове. Защото от всички снимки една е най-смущаваща и най-тревожна за мен. Това е снимката със спящия г-н Борисов. Такова нахлуване в личното пространство е недопустимо. Това е риск за здравето и живота на премиера“, категоричен бе Радев.
„Не мога да пророкувам всичко изречено от г-н Борисов, защото, за разлика от него, моята фантазия има някакъв предел“, допълни държавният глава.
Президентът съобщи, че ще наложи вето на приетите промени в Закона за МВР. Ветото ще бъде частично и скоро мотивите за него ще станат ясни.
След коментара Радев се разходи из града. Той разговаря с граждани и се снима с мнозина. Момче от Гимназията по икономика в града помоли президента да се снима с него и му разказа за училището.
Румен Радев вчера бе рожденик и каза пред журналисти, че ще празнува със съпругата си, като ги покани, ако са любопитни, да ги видят в Сандански. Община Перник му подари сурвакарска маска.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *