Русенско варено

Необходими продукти:

  • 1 килограм свински джолан
  • 1 килограм свински врат
  • 1 килограм телешки шол
  • Подправки: сол, черен пипер, кимион, дафинов лист, бахар, сминдух

Начин на приготвяне: 

Месото се почиства старателно от ципи и се смила. На всеки килограм месо се добавят 15 грама сол и по 5 грама черен пипер и кимион. След старателно стриване на подправките, те се омесват с каймата и сместа престоява един час.

Консервирането се извършва в буркани от 400 грама, като е важно месото да се притисне добре, за да се избегне наличието на въздух. Бурканите се затварят херметически и се варят в продължение на два часа. След приключване на варенето, съдовете се обръщат с капачката надолу и престояват така един час.

За оптимално съхранение на готовия продукт се препоръчва хладно и тъмно помещение.dunavmost.com

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *