Ръжени гевреци с пресен лук и кашкавал

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ръжено брашно – 500 г
яйца – 2 бр.
кисело мляко – 5 с.л.
сода бикарбонат – 1 ч.л.
олио – 1/2 ч.ч.
пресен лук – 1 вр.
кашкавал – 100 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязаният лук се задушава в малко олио.

Към брашното се прибавят киселото мляко с разтворената сода и разбитите яйца, кашкавал на кубчета и задушения лук.

Омесва се меко тесто, от което се оформят гевречета с еднакъв размер.

Пекат се в умерена фурна за 20 минути.

Ръжените гевреци с пресен лук и кашкавал може да поднесете с айрян или чай, а защо не и с бяло вино.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *