Ръководител на спасителите: 5-годишният Ангел до последно се е борил за глътка въздух в потъващия автомобил

Кольо Радуков, ръководител на водолазно-спасителната група в Язовир „Копринка“, където бяха открити удавени в колата си 26-годишният Божидар и 5-годишният Ангел, разказа за спасителната акция пред БТВ:

„Преди месец започнахме издирването и след това проверихме 20 пункта на язовира. Там е пандал автомобилът, имало е голям вятър и ги е понесла водата, около 15 часа ни подадоха сигнал, около 3 метра беше дълбочината…“

„Всеки ден сме тук, нищо не сме забелязали, помислихме, че някой се е хлъзнал, само сме чували за това семейство.“ – допълни рибар, който често е край язовира.  

„Автомобилът е бил добре уплътнен, можело е да отворят прозореца и да напуснат колата, но те са се мъчели да отворят вратите, паниката ги е обзела и са си потънали. Детето се е борило, последно въздухът излиза от задната седалка, налягането започва да се повишава. Последно там се е дишало и налягането няма къде да отиде, избива в багажника, отваря го и колата потъва. Важното в такава ситуация е хората да не се паникьосват, да отворят прозорците и да напуснат, ако не, да изчакат колата да се напълни догоре с вода и после да отворят прозорците и да излязат.“ – допълни спасителят.

Бащата и синът изчезнаха през март при излизане до магазина. Издирванията тогава се оказаха безуспешни. Близките им казват, че бащата няма врагове. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *