Салата от зелен фасул с чесън

Необходими продукти:

  • зелен фасул – 1 кг
  • чесън – 3 глави стар или 2 връзки зелен
  • хималайска сол
  • оцет
  • олио

Начин на приготвяне:

Зеленият фасул се изчиства и сварява. Ако ползвате консервиран, няма нужда да се вари.

Чесънът се начуква с малко сол и се обърква с оцета и олиото. Така престоява около час в хладилник, да ароматизира олиото.

През това време фасулът изстива и се реже на половинки, ако са много големи чушките.

Накрая бобената салата се залива с чесъна, олиото и оцета.

Всичко се обърква добре и отново престоява в хладилник, но този път заедно с ракията, с която ще се консумира.

Салатата от зелен фасул с чесън е готова.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *