
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- киноа – 1 1/2 ч.ч.
- царевица – 1 консерва сладка
- черен боб – 1 консерва
- пиперки – 1 бр., червена
- червен лук – 1 глава
- магданоз – 1/3 – 1/2 връзка
- лайм – 2 бр.
- кимион – 2 ч.л.
- олио – 4 с.л.
- сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Киноата се измива и се слага да се свари в 2.5 – 3 ч.ч. вода. Отнема около 15 минути след завирането на водата.
През това време се нарязва лукът, пиперката и магданозът.
Смесват се продуктите за дресинга – сокът от двата лайма, олиото, кимионът и сол на вкус.
Когато киноата е готова и поизстинала, към нея се прибавя царевицата, черният боб, нарязаните зеленчуци и магданозът.
Разбърква се добре вкусната бобена салата, залива се с дресинга и се разбърква отново.
Прибира се в хладилника и се сервира охладена салата с киноа и черен боб, по желание с малко авокадо.