НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
6 картофа
2 яйца
4 кисели краставички
2 с.л. копър
3 с.л. олио – царевично
лимонов сок – от 1/4 лимон
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
лимони – за украса
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелваме картофите и ги измиваме. Нарязваме ги на дебели шайби и ги слагаме в йена с вода. Водата трябва да е над картофите. Варим ги в микровълновата за 9 мин. Режем ги на кубчета след като се сварят. Слагаме картофите в купа. Нарязваме на ситно копъра, нужни са ни 2 с.л. Сваряваме две яйца, обелваме ги и ги режем на малки парчета. Маринованите краставички също ги режем на малки парчета. Картофите трябва да ги нарежем на малко по-големи парчета от другите продукти. Овкусяваме със сол и черен пипер. Изцеждаме на 1/4 лимон сока. Добавяме лимоновия сок вътре в купата и 3 с.л царевично олио. Разбъркваме добре с лъжица. Присипваме всичко в подходящ съд. Украсяваме с половинка от тънка шайба лимон. За тази салата е подходяща водка или ракия.