![](https://struma.bg/wp-content/uploads/2017/09/eggplant_salad-765x510.jpg)
Необходими продукти:
2 патладжана
2 червени печени чушки
6 маслини
4 скилидки чесън
1 с. л. сос песто
3 стръка магданоз
1 с. л. мед зехтин
оцет
сол
Начин на приготвяне:
Патладжаните измиваме, почистваме и нарязваме на кръгчета. Посоляваме и оставяме за известно време да се изцеди горчивата вода. Измиваме и подсушаваме. В тава, застлана с хартия за печене, подреждаме патладжаните, поръсваме със сол и мазнина. Печем в загрята на 200 С фурна около 20 мин. или докато омекнат. В съд с капак смесваме зехтин, нарязан чесън, накълцани на дребно чушки и маслини, магданоз, песто, сол, оцет и мед и разбъркваме енергично, докато се смесят добре съставките. Печените патладжани заливаме с този дресинг и разбъркваме внимателно. Сервираме салатата охладена.
Прочети повече на: https://woman.hotnews.bg/retsepti/6-vkusni-retsepti-s-patladzhan.10509.html