
Необходими продукти:
един телешки език (не много голям, около 400-500 грама)
1 кисела краставичка
1 супена лъжица каперси
1 глава стар кромид лук
2 стръка пресен лук
1-2 супени лъжици оцет
3 супени лъжици зехтин
2 червени чушки
2 яйца
сол и млян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Езикът се почиства, измива старателно и след това се сварява в леко подсолена вода;
2. Още докато е топъл се обелва и нарязва на тънки филийки;
3. Смесват се оцетът, зехтина, ситно нарязаната краставичка, каперсите, сол и черен пипер на вкус и с получената марината се залива нарязания език;
4. Така се оставя да престои 15-20 минути;
5. През това време се сваряват до твърдо яйцата, обелват се и се нарязват на филйки;
6. Предварително почистения лук се нарязва на кръгчета, а почистените от семето и дръжките чушки на дъги;
7. Всичко се смесва с парчетата език и готовата вече салата се поръсва със ситно нарязаните пера от пресен лук.