Салата Цезар с пилешко

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • пилешки гърди – 2 бр.
  • айсберг
  • чери домати – около 200 г
  • краставици – 1 бр.
  • майонеза – 3 с.л.
  • кисело мляко – 3 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • лимонов сок
  • зехтин
  • крутони
  • пармезан

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пилешките гърди се овкусяват със сол и черен пипер и се изпичат на скара /или оребрен тиган/. След като изстинат се нарязват на хапки.

Салатата се почиства, измива се и се накъсва. Прибавят се нарязаните краставица и чери доматки.

Добавят се пилешките късчета и крутоните.

В отделен съд се смесват киселото мляко, майонезата и лимоновия сок. Овкусява се с черен и червен пипер и сол.

С готовия сос се овкусява салатата Цезар. Най-отгоре се настъргва пармезан.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *