НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- пилешки гърди – 2 бр.
- айсберг
- чери домати – около 200 г
- краставици – 1 бр.
- майонеза – 3 с.л.
- кисело мляко – 3 с.л.
- черен пипер
- червен пипер
- сол
- лимонов сок
- зехтин
- крутони
- пармезан
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пилешките гърди се овкусяват със сол и черен пипер и се изпичат на скара /или оребрен тиган/. След като изстинат се нарязват на хапки.
Салатата се почиства, измива се и се накъсва. Прибавят се нарязаните краставица и чери доматки.
Добавят се пилешките късчета и крутоните.
В отделен съд се смесват киселото мляко, майонезата и лимоновия сок. Овкусява се с черен и червен пипер и сол.
С готовия сос се овкусява салатата Цезар. Най-отгоре се настъргва пармезан.
loading...