Необходими продукти
40 бр. едри листа от спанак
200 г сирене
1 глава лук
1 бр. домат
олио
3 бр. яйца
1/2 връзка копър
50 мл олио
черен пипер
сол
1 ч.ч ориз
Начин на приготвяне
Набираме си спанак, почистваме жилките, отрязваме към върха по широката част толкова, че като сложим от плънката да може да се завие сармичка. Почистеният спанак се попарва с вряла вода. Листата се отцеждат. Лукът и доматите се нарязват на ситно и се задушават в олиото. Сваряваме ориза. Прибавят се натрошеното сирене, разбитите предварително яйца, ситно нарязания копър, черен пипер и малко сол, понеже сиренцето е солено. Плънката се слага равномерно върху листата. Завиват се на малки сармички. Нареждат се в тенжера, заливат се с олио и малко вода. Покриват се с чиния, която се притиска леко. Варят се.