
Необходими продукти:
- 4 картофа
- 200 г сирене
- 1/3 ч.ч. заквасена сметана
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. сол
- 1 връзка зелен лук
- 1 връзка копър
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и пускат във вряща вода, която да ги покрива, за около 10 минути. Когато омекнат, се изваждат, отцеждат и намачкват с вилица.
Картофената смес се подправя със сол и черен пипер и към нея се добавят сиренето и заквасената сметана. Разбърква се добре и се слага в тавичка.
Картофите се пекат на фурна, загрята на 180 градуса, за около половин час. Когато се извади от фурната, ястието се поръсва с накълцани пера от зелен лук и пресен копър.