Свински джолан с картофи и моркови

Необходими продукти:

  • свински джолан 1 брой(голям)
  • картофи 1 кг
  • моркови 1 кг
  • лук 1/2 кг
  • бахар 3 броя
  • дафинов лист 3 броя
  • краве масло 30 грама
  • бира 200 мл
  • олио 2 супени лъжици

Начин на приготвяне:

loading...


  1. Първата стъпка от рецептата за свински джолан с картофи и моркови е изборът и подготовката на джолана. Избирате хубав, голям, охладен, а не замразен джолан, най-добре от месарницата. Слагате джолана да се свари в студена подсолена вода, като добавяте бахара и дафиновия лист. Най-добре е да сварите джолана в уред за готвене под налягане за 1 час. В случай, че варите в стандартна тенджера ще са необходими около 3 часа. След като джоланът е сварен го изваждате от бульона, който прецеждате и оставяте на страна.
  2. Обелвате картофите и лука, почиствате морковите и ги нарязвате на едри парчета, а дребните картофчета може да оставите и цели. Поставете ги в купа, поръсвате ги със сол и олио, и ги разбърквате добре с ръце. В голяма тава, най-добре в тавата на фурната, поставяте хартия за печене и разпределяте зеленчуците. Разбърквате кравето масло с около ½ чаена лъжица сол и с така получената паста намазвате джолана. Поставяте в центъра на тавата сварения джолан, добавяте бирата и 1 чаена чаша от бульона.
  3. Поставяте алуминиево фолио върху тавата и печете за около 80 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, след което отстранявате фолиото и оставяте ястието да се запече около 5-10 минути. Сервирате като комбинирате парче от джолана с няколко картофчета, морковчета и лук, като залеете със соса от печеното.supichka.com

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *