НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
свински джолан с кост – 900 г
прясно зеле – 500г
консерва домати – 400 г
вода – 100 мл
олио – 2 с.л.
сол – 2 ч.л.
червен пипер – 2 ч.л.
черен пипер зърна – 8 бр.
дафинов лист – 5 листа
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме зелето на дребно и осоляваме и го претриваме с 1 с.л. сол. Изсипваме го в йенската тенджера и добавяме консервата домат, водата, 1 ч.л. сол, 1 с.л. червен пипер, черен пипер, дафиновия лист и 2 с.л. олио и разбъркваме.
В купа намазняваме джолана с олио и го поръсваме с червен пипер 1 с.л. от двете страни, след което го прехвърляме в тенджерата при зелето.
Печем свинското със зеле на 200 °C 1 час под фолио и капак.
1.3 часа само под капак, като на 45 минути завъртаме джолана, да се изпече равномерно, на 30 минути на 150 °C без капак.
Хапнете си сладкосвински джолан със прясно зеле в йенска тенджера с чаша червено вино.