Свински джолан с прясно зеле в йенска тенджера

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
свински джолан с кост – 900 г
прясно зеле – 500г
консерва домати – 400 г
вода – 100 мл
олио – 2 с.л.
сол – 2 ч.л.
червен пипер – 2 ч.л.
черен пипер зърна – 8 бр.
дафинов лист – 5 листа

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме зелето на дребно и осоляваме и го претриваме с 1 с.л. сол. Изсипваме го в йенската тенджера и добавяме консервата домат, водата, 1 ч.л. сол, 1 с.л. червен пипер, черен пипер, дафиновия лист и 2 с.л. олио и разбъркваме.

В купа намазняваме джолана с олио и го поръсваме с червен пипер 1 с.л. от двете страни, след което го прехвърляме в тенджерата при зелето.

Печем свинското със зеле на 200 °C 1 час под фолио и капак.

1.3 часа само под капак, като на 45 минути завъртаме джолана, да се изпече равномерно, на 30 минути на 150 °C без капак.

Хапнете си сладкосвински джолан със прясно зеле в йенска тенджера с чаша червено вино.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *