
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
свински пържоли – 600 г
печурки – 400 г гъби
лук – 2 малки глави стар
бульон – 400 мл (зеленчуков)
готварска сметана – 100 мл
червен пипер
черен пипер
риган
брашно – 1 с.л.
краве масло – 1 с.л.
доматено пюре – 1 с.л. гъсто
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пържолите се начукват и се втриват с олио, сол, черен пипер, червен пипер и риган.
Запичат се в тиган до златисто. В същата мазнина се добавя маслото и се запържва лукът, след като поомекне, се добавят гъбите и се задушават добре.
След това се добавя 1 с.л. доматено пюре, 1 с.л. брашно, черен пипер, червен пипер и риган.
Разбърква се добре и се излива бульонът към гъбения сос. След като заври, се добавят сметаната и пържолите.
Оставят се пържолите с гъби да покъкрят на слаб огън за 15-20 минути.
Свински пържоли в доматено-сметанов сос поднесете с празнична гарнитура.