Свински пържоли в доматено-сметанов сос

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

свински пържоли – 600 г

печурки – 400 г гъби

лук – 2 малки глави стар

бульон – 400 мл (зеленчуков)

готварска сметана – 100 мл

червен пипер

черен пипер

риган

брашно – 1 с.л.

краве масло – 1 с.л.

доматено пюре – 1 с.л. гъсто

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пържолите се начукват и се втриват с олио, сол, черен пипер, червен пипер и риган.

Запичат се в тиган до златисто. В същата мазнина се добавя маслото и се запържва лукът, след като поомекне, се добавят гъбите и се задушават добре.

След това се добавя 1 с.л. доматено пюре, 1 с.л. брашно, черен пипер, червен пипер и риган.

Разбърква се добре и се излива бульонът към гъбения сос. След като заври, се добавят сметаната и пържолите.

Оставят се пържолите с гъби да покъкрят на слаб огън за 15-20 минути.

Свински пържоли в доматено-сметанов сос поднесете с празнична гарнитура.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *