Свински пържоли с гъби на фурна

Необходими продукти:

  • готварска сметана – 250 грама
  • свински пържоли – 1 килограм
  • кашкавал – 150 грама
  • печурки – 500 грама
  • червено вино – 150 мл
  • брашно – 1 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол

Начин на приготвяне:

Подгответе си тава за печене. Осолете и овкусете пържолите с черен пипер. Сложете ги в тавата и залейте с малко олио.

Добавете нарязаните гъби, поръсете с чубрица. Сипете червено вино и покрийте тавата с фолио.

Загрейте фурната на 190 градуса и печете пържолите около час.

Махнете фолиото и ги запечете за още 10-15 минути.

Разбийте сметаната с брашното и залейте пържолите. Запечете и накрая добавете няколко резена кашкавал.

Когато кашкавалът се разтопи, може да извадите от фурната.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *