
Необходими продукти:
- готварска сметана – 250 грама
- свински пържоли – 1 килограм
- кашкавал – 150 грама
- печурки – 500 грама
- червено вино – 150 мл
- брашно – 1 с.л.
- черен пипер
- чубрица
- олио
- сол
Начин на приготвяне:
Подгответе си тава за печене. Осолете и овкусете пържолите с черен пипер. Сложете ги в тавата и залейте с малко олио.
Добавете нарязаните гъби, поръсете с чубрица. Сипете червено вино и покрийте тавата с фолио.
Загрейте фурната на 190 градуса и печете пържолите около час.
Махнете фолиото и ги запечете за още 10-15 минути.
Разбийте сметаната с брашното и залейте пържолите. Запечете и накрая добавете няколко резена кашкавал.
Когато кашкавалът се разтопи, може да извадите от фурната.