Свински пържоли с картофи на фурна

Необходими продукти

  • 6 вратни пържоли
  • 1,5 – 2 кг. картофи
  • 3-4 моркова
  • Сол на вкус
  • Бира
  • Черен пипер
  • Олио

Как се приготвя

  1. Обелете, измийте и нарежете картофите и морковите. Нарежете ги на едро и ги сложете в купа, в която да ви е удобно да ги разбъркате. Поръсете ги със сол на вкус и черен пипер. Капнете върху им олио и ги разбъркайте, да се разнесат подправките.
  2. Вземете тавичката, в която ще печете яденето. На дъното й намажете с олио. Отгоре наредете пържолите. Поръсете ги с черен пипер и сол на вкус. Обърнете ги и направете същото от другата им страна.
  3. Върху пържолите изсипете от купата картофите и морковите. Добавете 200-250мл. бира. Покрийте с фолио и сложете във фурната да се пече на 180 градуса. След около 2 часа, махнете фолиото и върнете обратно във фурната, за допичане за няколко минути, колкото да се хване лек загар отгоре! gotvacha.com

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *