Необходими продукти:
1 кг свински ребърца
0.5 л бира
доста соев сос
малко чили
червен пипер
чубрица
1 с.л. мед по желание
Начин на приготвяне:
Намажете дъното на тава с мъничко мазнина.
Нарежете ребърцата по дължина, а ако някак си ви остане голямо парче месо без кост, нарежете го и него на късчета с подобна големина.
Вземете едно ребърце и го дръжте над тавата. Полейте го обилно със соев сос, сложете малко чили, поръсете с червен пипер и чубрица и втрийте подправките от всички страни на ребърцето. Поставете го в тавата. Недейте да слагате сол на ребърцата предварително, тъй като месото ще изсъхне и ще стане жилаво.
Повторете процедурата от с всички ребърца.
Изсипете внимателно бирата в тавата.
Може да разтворите 1 с.л. мед в мъничко гореща вода и да прибавите получената смес към ребрата.
Оставете ги да постоят така два часа.
Загрейте фурната на 200 С и покрийте тавата с алуминиево фолио. Когато температурата е постигната, поставете опакованата тава вътре и не я пипайте поне час.
Махнете фолиото и печете още поне 20 минути на 220 С.
Гарнитурата към ребърцата може да бъде картофено пюре или зелена салата.