Свински ребра на фурна

Необходими продукти:

1 кг свински ребърца

0.5 л бира

доста соев сос
малко чили
червен пипер
чубрица
1 с.л. мед по желание

Начин на приготвяне:

Намажете дъното на тава с мъничко мазнина.

Нарежете ребърцата по дължина, а ако някак си ви остане голямо парче месо без кост, нарежете го и него на късчета с подобна големина.

Вземете едно ребърце и го дръжте над тавата. Полейте го обилно със соев сос, сложете малко чили, поръсете с червен пипер и чубрица и втрийте подправките от всички страни на ребърцето. Поставете го в тавата. Недейте да слагате сол на ребърцата предварително, тъй като месото ще изсъхне и ще стане жилаво.

Повторете процедурата от с всички ребърца.

Изсипете внимателно бирата в тавата.

Може да разтворите 1 с.л. мед в мъничко гореща вода и да прибавите получената смес към ребрата.

Оставете ги да постоят така два часа.

Загрейте фурната на 200 С и покрийте тавата с алуминиево фолио. Когато температурата е постигната, поставете опакованата тава вътре и не я пипайте поне час.


Махнете фолиото и печете още поне 20 минути на 220 С.

Гарнитурата към ребърцата може да бъде картофено пюре или зелена салата.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *