Свински стек на фурна

Необходими продукти:

  • свински стек – 2 бр. (по 230 г, охладени)
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • червено вино – 200 мл + около 200 мл за тавата
  • магданоз – стръкчета
  • соев сос

Начин на приготвяне:

Свинския стек на фурна се овкусява със сол, черен и червен пипер, чубрица и кимион.

Добавя се соев сос и червено вино, както и стръкчета магданоз отдолу. Оставете в хладилника 2 часа и половина.

В тавата долейте още малко вино и вода, месото може да се сложи и върху решетка. Изсипете отгоре остатъка от маринатата.

Завийте тавата с фолио и печете на 220 градуса за 40 мин., след това махнете фолиото и увеличете на 250°.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *