Необходими продукти:
- свински стек – 2 бр. (по 230 г, охладени)
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- чубрица
- кимион
- червено вино – 200 мл + около 200 мл за тавата
- магданоз – стръкчета
- соев сос
Начин на приготвяне:
Свинския стек на фурна се овкусява със сол, черен и червен пипер, чубрица и кимион.
Добавя се соев сос и червено вино, както и стръкчета магданоз отдолу. Оставете в хладилника 2 часа и половина.
В тавата долейте още малко вино и вода, месото може да се сложи и върху решетка. Изсипете отгоре остатъка от маринатата.
Завийте тавата с фолио и печете на 220 градуса за 40 мин., след това махнете фолиото и увеличете на 250°.
loading...