Свинско задушено в зеленчуци

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

свинско месо – 800 г
свинска мас – 1 с.л. (или олио – 4 с.л.)
лук – 2 глави
праз – 3 стръка
червени чушки – 3 бр.
домати – 2 бр.
червен пипер – 1 ч.л.
черен пипер – 1 к.л.
чубрица – 1 ч.л.
сол на вкус
вода – 150 мл

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме месото на късчета, а зеленчуците – на дребни парчета.

В дълбок съд загряваме мазнината и слагаме парчетата месо.

Запържваме го, докато побелее, след което прибавяме двата вида лук, чушките и доматите.

Добавяме и подправките – червен пипер, черен пипер, чубрица и сол на вкус.

Накрая наливаме топла вода, разбъркваме добре и захлупваме с капак.

Така оставяме ястието на слаб огън да се задушава около 60 минути, като от време на време го разбъркваме, за да не загори.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *