НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
свинско месо – 800 г
свинска мас – 1 с.л. (или олио – 4 с.л.)
лук – 2 глави
праз – 3 стръка
червени чушки – 3 бр.
домати – 2 бр.
червен пипер – 1 ч.л.
черен пипер – 1 к.л.
чубрица – 1 ч.л.
сол на вкус
вода – 150 мл
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме месото на късчета, а зеленчуците – на дребни парчета.
В дълбок съд загряваме мазнината и слагаме парчетата месо.
Запържваме го, докато побелее, след което прибавяме двата вида лук, чушките и доматите.
Добавяме и подправките – червен пипер, черен пипер, чубрица и сол на вкус.
Накрая наливаме топла вода, разбъркваме добре и захлупваме с капак.
Така оставяме ястието на слаб огън да се задушава около 60 минути, като от време на време го разбъркваме, за да не загори.
loading...